Drømmer du om å kjøpe bolig i utlandet?

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Drømmer du om å kjøpe bolig i utlandet?

Foto fra innspilling i studio. Fire personer snakker sammen. Foto.
I ukas episode av "Finanslunsj" med Jan Erik Fåne (til venstre) og Tom Staavi gjestet Derya Incedursun og Bjørn Erik Øye podkasten for å prate om boligkjøp i utlandet.

Frister det med garantert sol og hvite strender? Er du litt nysgjerrig og vil drømme deg vekk til et feriehus i utlandet – da bør du lytte til ukas «Finanslunsj» hvor tema er nettopp kjøp av feriebolig i utlandet.

I følge SSB eier nordmenn om lag 75 000 boliger i utlandet. Ukas podkast går nærmere inn på hvordan en bør gå fram for å bli en av disse, og i den forbindelse er gjestene Bjørn Erik Øye, i Prognosesentret, og Derya Incedursun, forbrukerøkonom i Nordea.

– Vi ser at nordmenn eier boliger spredt utover hele verden, men det er spesielt Spania og Sverige som er mest populære, sier Øye.

Skal en kjøpe bolig i utlandet er det mye en bør undersøke på forhånd.

– Det viktigste å finne ut av er om landet en ønsker å kjøpe bolig i har en skatteavtale med Norge eller ikke, sier Incedursun.

Lurer du på hvordan du skal gå fram for å ikke kjøpe katta i sekken, hvilke land som er mest populære å kjøpe bolig i og hvordan flyskam kan påvirke dette markedet? Lytt til ukas «Finanslunsj med Fåne og Staavi» for å få svar!