Lunsjprat om hytte- og boligmarkedet

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Lunsjprat om hytte- og boligmarkedet

Fire mennesker i radiostudio under innspilling av podkast. Foto.
Jan Erik Fåne (til venstre) og Tom Staavi inviterte Nerja Macic og Christian Dreyer til ukas podkast for en prat om hytte- og boligmarkedet.

Vurderer du å kjøpe deg hytte i sommer? Eller er du spent på hvordan boligmarkedet vil utvikle seg utover høsten? Vil felles gjeldsregister endre markedet? Lurer du på noen av disse spørsmålene bør du lytte til ukas «Finanslunsj» der Nejra Macic i Prognosesentret og Christian Dreyer i Eiendom Norge gjester studio.

Eiendom Norge har nylig lansert ferske tall for hyttemarkedet. Tallene viser en prisvekst på hytter på tre prosent fra i fjor. Ser en antall hytter solgt i år sammenlignet med i fjor er tallene stabile. Derimot om en velger å kun se på antall solgte sjøhytter i fjor sommer sammenlignet med i år, er det solgt mye færre hytter.

– Vi ser en helt klar sammenheng mellom vær og salg av hytter ved sjøen på sommeren, sier Christian Dreyer i Eiendom Norge og legger til:

– Tendensen ser ut til å være jo kjøligere vær, jo kjøligere kjøpere.

X-faktoren i boligmarkedet

1. juli trer ordningen med felles gjeldsregister i kraft, og blant ukas gjester på «Finanslunsj» hersker det uenighet om hvorvidt dette vil påvirke boligmarkedet.

– Jeg tror et prisfall vil være uunngåelig. Våre statistikker viser også at de fleste som tar opp forbrukslån i forbindelse med boligkjøp, er de med høyere inntekt, derfor vil det bli spennende å se hvordan dette gir utslag på markedet, sier Macic.

I motsetning til Macic mener Dreyer innføringen av gjeldsregistret kun vil ha en dempende effekt på boligmarkedet.

– Jeg tror ikke vi vil se store utslag. Om det skjer noe, vil det være mer kortsiktig, sier Dreyer.

Ønsker du å høre mer om hyttemarkedet, utsiktene for boligmarkedet til høsten og den mulige påvirkningen gjeldsregistret kan ha på dette? Len deg tilbake og hør ukas podkast av «Finanslunsj med Fåne og Staavi» - Vi hørs!