Forbrukerutfordringer i finansnæringen

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Forbrukerutfordringer i finansnæringen

Jan Erik Fåne, Tom Staavi og Inger Lise Blyverket i prat under innspilling av ukas podkast. Foto.
I ukas podkast inviterte Jan Erik Fåne (til venstre) og Tom Staavi forbrukerdirektør Inger Lise Blyverket til en prat om Forbrukerrådets syn på finansnæringen.

Hvilke forbrukerutfordringer står finansnæringen overfor? I ukas podkast snakkes det blant annet om markedsføring av investeringsprodukter og pensjonssparing.

I ukas utgave av «Finanslunsj med Fåne og Staavi» gjestet direktør i Forbrukerrådet, Inger Lise Blyverket, podkasten for å diskutere forbrukerhensyn i finansnæringen og utfordringer knyttet til forbrukerne av finansnæringens tjenester. 

– Den store utfordringen for forbrukere ligger rundt de produktene som er vanskelig å forstå hva de inneholder, og det er særlig investeringsprodukter, sier Inger Lise Blyverket og legger til:

– Det er helt klart at det er på dette området jeg opplever at finansnæringen selger ikke nødvendigvis de beste produktene, sett fra et forbrukerståsted.

Blyverket trekker blant annet fra markedsføringen som problematisk.

– Slik jeg ser det er det mange av disse produktene som ikke er forbrukervennlige, og slett ikke markedsføringen av disse, sier Blyverket.

Ønsker du å høre mer om Blyverkets perspektiv på finansnæringen, samt også Forbrukerrådets tanker rundt egen pensjonskonto – Sett på hodetelefonene og lytt til ukas "Finanslunsj". God lytting!