Finanslunsj med Fåne og Staavi

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Finanslunsj med Fåne og Staavi

Hør Jan Erik Fåne og Tom Staavi i podkasten «finanslunsj med Fåne og Staavi». Den første podkasten handler om hvordan vi skal finne kapital til alle arbeidsplassene som ennå ikke er laget. Du møter Aksel Mjøs som ledet det regjeringsoppnevnte kapitaltilgangsutvalget.

Hvordan få satt mer kapital i arbeid? Det er en stor utfordring for norsk økonomi fordi vi må skape nye og like verdifulle arbeidsplasser som fremover kommer til å bli borte i blant annet oljenæringen. Mange av disse vil skapes i små eller mellomstore bedrifter. Dette er bedrifter som ofte er for store til at eieren har muskler til å skaffe mer penger, men også ofte for små til at det er regningssvarende å hente penger via det profesjonelle markedet. Dette og en rekke andre problemstillinger har Kapitaltilgangsutvalget gått inn i og foreslår tiltak for som nå skal utredes av regjeringsapparatet.

Første finanslunsj

I «Finanslunsj med Fåne og Staavi» har vi derfor invitert utvalgsleder og førsteamanuensis ved Norges Handelshøyskole Aksel Mjøs til en prat om dette viktige temaet.

– Podkast er glimrende for å gå litt i dybden på interessante problemstillinger. Jeg håper vi klarer å gjøre det med lett og humørfylt stemning i studio, forteller Tom Staavi.

– Vi har ikke satt noen absolutte grenser for hvilke temaer vi skal ta opp i «Finanslunsj med Fåne og Staavi». Men vi kommer selvsagt til å utnytte oss av at det i finansnæringen finnes utrolig mange flinke folk som har interessante perspektiver å bidra med. Dessuten er jo både Jan Erik og jeg fans av det politiske miljøet og embedsverket. Kanskje kan vi finne noen stemmer som ikke preger mediebildet, men har en stor innvirkning på samfunnet eller den enkelte av oss.

– Målet vårt er å lage en ukentlig podkast der lytterne og Jan Erik og jeg kan lære noe uten at det blir dørgende kjedelig, avslutter Staavi.

Finanslunsj med Fåne og Staavi finner du på iTunes