Foreløpig livstatistikk for 4. kvartal 2020

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Foreløpig livstatistikk for 4. kvartal 2020

De oppsparte pensjonspengene for alle arbeidstakere og for tidligere ansatte i privat sektor med innskuddsordninger utgjør nå 373 milliarder kroner. Det er en økning på 10 % siste kvartal, og 18 % sammenlignet med utgangen av 2019.

Nå har mange fått egen pensjonskonto

Fra 1. februar 2021 har arbeidstakere med innskuddsordninger i privat sektor fått egen pensjonskonto, med mulighet til å samle pensjonsopptjeningen fra nåværende og tidligere arbeidsforhold på ett sted.  Det vil gi bedre oversikt og mer pensjon for hver sparte krone for den enkelte arbeidstaker.

For mange innebærer egen pensjonskonto at flere mindre pensjonspotter (pensjonskapitalbevis) fra ulike arbeidsgivere flyttes inn sammen med den aktive sparingen i løpet av 2021. Det er også mulig å overføre andre pensjonsavtaler enn pensjonskapitalbevis til egen pensjonskonto, og den enkelte kan selv velge hvilken pensjonsleverandør som skal forvalte midlene.

 

Publisert livstatistikk

Markedsstatistikken og statistikk for uttak av alderspensjons er nå publisert.

Temaside: Egen pensjonskonto

På denne temasiden om egen pensjonskonto kan forbrukere finne relevant informasjon, viktige datoer og ofte stilte spørsmål med svar. Ordningen med egen pensjonskonto trådte i kraft fra 1. januar 2021.

Pensjonist. Foto.