Sikre betalinger og finansielle transaksjoner må ivaretas

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Sikre betalinger og finansielle transaksjoner må ivaretas

Sikker gjennomføring av betalinger og andre finansielle transaksjoner er av myndighetene definert som en av tre viktige funksjoner innen finansielle tjenester som må ivaretas.

Alle involverte parter har derfor stor oppmerksomhet på å sørge for sikker og stabil drift slik at alle vitale systemer på betalingsområdet fungerer slik at kundenes oppdrag blir gjennomført.

Kunder skal få svar

Mange finansforetak opplever nå et økt omfang av kundehenvendelser og pågang til sin kundeservice på nett. Ettersom mange jobber fra hjemmekontor er det etablert god beredskap for tilgang og kapasitet, slik at alle skal få svar på sine henvendelser så raskt som mulig. Det er en høyt prioritert oppgave å sørge for at kunder får svar på sine henvendelser.

I uoversiktlige situasjoner som nå, er det viktig å være oppmerksom på at kriminelle aktører vil forsøke å utnytte denne til økonomisk vinning. Det er derfor avgjørende at alle er oppmerksomme på at svindelforsøk kan forekomme og følger regler for godt nettvett. Det er så langt ikke registrert økning i svindelomfanget.