Rekordhøye reiseerstatninger etter koronautbruddet

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Rekordhøye reiseerstatninger etter koronautbruddet

strand mennesker, foto.
Mange har måttet avlyse sine ferieplaner på grunn av koronautbruddet, noe som har resultert i rekordhøye erstatninger fra forsikringsselskapene. Det har vært en dobling i antall og erstatninger sammenlignet med samme tidsperiode i fjor.

Reiseerstatningene har økt kraftig etter koronautbruddet. Det viser tallene forsikringsselskapene har rapportert inn til Finans Norge for første kvartal i år.

– Mange har kontaktet forsikringsselskapene for å få erstatning for avlyste og avbrutte reiser. Dobbelt så høye tall på både antall og erstatninger er registrert sammenlignet med samme periode i fjor. For første kvartal samlet er det 162 000 reiseforsikringssaker og erstatninger på rundt 1,3 milliarder kroner, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Den kraftige økningen i erstatninger er knyttet til avbestillinger i mars, og nesten halvparten av reisesakene hittil i år gjelder avbestillinger. 

Avlyste sommerplaner

Utenriksdepartementet fraråder fortsatt reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjelder til 20. august. Utenriksdepartementet vil innen 15. juni vurdere om unntak fra reiserådet kan gjøres for reiser til de nordiske landene.

– Forsikringsselskapene forholder seg til reiserådene og strekker seg langt for å hjelpe folk. De som ikke får reist på planlagte ferier og turer til utlandet fremover på grunn av koronasituasjonen, bør først kontakte flyselskap, hotell eller reiseselskap for å avklare hva de får refundert der.

Kundene kan deretter kontakte forsikringsselskapet sitt om erstatninger og utlegg, sier Neverdal i Finans Norge.

Stine Neverdal

Stine Neverdal

kommunikasjonssjef

900 33 112 Stine.Neverdal@finansnorge.no