Kompensasjonsordningen åpner lørdag

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Kompensasjonsordningen åpner lørdag

Fra og med lørdag 18. april kan bedriftene som ble stengt ned av staten søke om støtte i kompensasjonsordningen for næringslivet. Da åpner søknadsportalen. Øvrige foretak med betydelig inntektstap kan søke fra og med mandag 20. april.

På søknadsportalen kompensasjonsordning.no kan bedriftene søke. Der vil du også finne veiledere og annen informasjon om ordningen. Bl.a. vil du få informasjon om hva du må finne fram av dokumentasjon for du setter deg ned for å søke. 

I en pressemelding fra Finansdepartementet sier finansminister Jan Tore Sanner (H) at han er glad for at vi raskt har fått på plass en omfattende, men likevel enkel ordning. Den kommer til å hjelpe mange av de bedriftene som nå sliter med å få endene til å møtes.

– Dette har vi klart takket være gode innspill fra partene i arbeidslivet, og et godt og effektivt samarbeid mellom Skatteetaten, Finans Norge, Bits, DNB og Digitaliseringsdirektoratet, sier Sanner.

Se hele pressekonferansen her:

Skal redde arbeidsplasser

Formålet med ordningen er å unngå unødvendige konkurser og oppsigelser. Det har derfor vært viktig å få på plass en enkel og effektiv løsning som sikrer at pengene kommer raskest mulig ut til foretakene.

– De fleste søknadene vil bli behandlet automatisk. Dermed vil mange av foretakene ha pengene på konto allerede få dager etter at de har sendt søknaden, sier finansministeren.

Du finner hele meldingen og mer informasjon om kompensasjonsordningen på skatteetaten.no