Forsikringsnæringen samarbeider med UD om å få reisende hjem

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Forsikringsnæringen samarbeider med UD om å få reisende hjem

Finans Norge og forsikringsselskapene vil jobbe tett sammen med Utenriksdepartementet for å få nordmenn på reise hjem til Norge. Det er Utenriksdepartementet og Samferdselsdepartementet som samarbeider med flyselskapene om å få nordmenn hjem.

Fly tar av. Illustrasjonsfoto.
Foto: Peshkov, Adobe Stock Photo

Det er også samarbeid mellom myndighetene, de andre nordiske landene og EU.

Arbeidet er vanskelig, og det vil ta tid for enkelte å komme seg hjem nå. En rekke steder er det portforbud og stadig færre flyavganger.

– Når det gjelder reiseforsikringen, og spørsmål om den, må kundene ta direkte kontakt med reiseforsikringsselskapet sitt, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Finans Norge oppfordrer norske borgere på reise til å registrere seg på UDs reiseregistrering.no.

Aktuelle flyavganger

Det kan raskt bli endringer, og vi ber folk følge med på regjeringen.no for informasjon om reisesituasjonen i de enkelte land, samt Utenriksdepartementets og ambassadene sine Facebook- sider. Der deles viktig informasjon om aktuelle flyavganger.

– Situasjonen er svært kaotisk mange steder og det kan bli endringer, men det er satt opp flere avganger fra ulike destinasjoner de neste dagene, sier Neverdal.

Avbestillinger

I myndighetenes reiseråd, frarådes nå reiser til alle land som ikke er strengt nødvendige.

Forsikringsselskapene mottar en rekke avbestillingssaker fra folk som nå må skrinlegge reiseplaner.

– Flere av forsikringsselskapene har flyttet på folk og organisert seg slik at de skal kunne håndtere situasjonen. Alle jobber ekstra hardt for reiseforsikringskundene sine nå, sier Neverdal i Finans Norge.

Stine Neverdal

Stine Neverdal

kommunikasjonssjef

900 33 112 Stine.Neverdal@finansnorge.no