Markedsstatistikk for livsforsikring tredje kvartal 2020

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Markedsstatistikk for livsforsikring tredje kvartal 2020

De oppsparte pensjonspengene for alle arbeidstagere med innskuddsordninger (forsikringsforpliktelsene) var på 339 milliarder kroner ved utgangen av tredje kvartal, opp 15 % fra samme tid i fjor og opp 7 % fra årsskiftet.

Av dette beløpet utgjorde aktive innskuddsordninger 202 milliarder kroner, mens pensjonskapitalbevis utgjorde 119 milliarder kroner. Det tilsvarer en økning fra tredje kvartal i fjor på 13 % for aktive ordninger og 18 % for pensjonskapitalbevis.

Statistikk

Markedsandeler - endelige tall og regnskapsstatistikk.

Egen pensjonskonto

Fra 1. januar 2021 vil de fleste med innskuddspensjon få egen pensjonskonto, noe som vil gi arbeidstakerne bedre oversikt og mer pensjon for hver sparte krone.

De nye reglene innebærer at arbeidstakere med innskuddspensjon vil få opprettet en egen pensjonskonto. Store deler av eksisterende pensjonskapitalbevis kommer til å overføres automatisk til egen pensjonskonto som følge av det nye regelverket.

For mange betyr det at flere mindre pensjonspotter fra ulike arbeidsgivere, vil flyttes inn sammen med aktiv sparing under egen pensjonskonto i løpet av 2021. Det er også mulig å overføre andre pensjonsavtaler enn pensjonskapitalbevis til egen pensjonskonto.