Nye rammebetingelser for bærekraft i eiendomssektoren

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Nye rammebetingelser for bærekraft i eiendomssektoren

Bygg- og eiendomssektoren møter stadig nye krav og insentiver for bærekraft. Finans Norge, i samarbeid med Grønn Byggallianse og Norsk Eiendom, har laget et kort informasjonsskriv om EUs klassifisering av grønne bygg.

EU innfører i 2021 et felles klassifiseringssystem (taksonomi) for å definere hvilke aktiviteter som er bærekraftige for investeringsformål, blant annet innen bygg og eiendom. Dette regelverket vil også bli gjeldende i Norge gjennom EØS-avtalen.

Informasjonsskrivet sammenfatter hvordan EUs klassifiseringssystem vil påvirke norsk bygg- og eiendomssektor og hvordan Grønn Byggallianse arbeider med en BREEAM NOR sertifisering for nybygg-prosjekter i tråd med EUs taksonomi.

Interessenter er invitert til å sende inn spørsmål om EUs taksonomi og BREEAM, dette vil bli sammenfattet i ofte stilte spørsmål og svar av Grønn Byggallianse.

Her kan du lese informasjonsnotatet om EUs taksonomi for bærekraftige bygg.