Lavere kredittkortbruk

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Lavere kredittkortbruk

Illustrasjonsbilde: Hånd som holder kredittkort

Trenden for usikret gjeld er fortsatt nedadgående. Benyttet rammekreditt har falt med ca. 7,9 mrd. siden januar, og i løpet av siste måned er nedgangen på 0,9 mrd. Dette viser tall fra Norsk Gjeldsinformasjon pr 1. september.

– Noe av reduksjonen i kredittkortbruk kan trolig tilskrives lavere aktivitet pga koronasitasjonen. Færre har reist til utlandet i sommerferien, og færre har brukt penger på restaurantbesøk, sier forbrukerpolitisk direktør Gry Nergård i Finans Norge.

Total usikret gjeld har falt med ca. 7,7 % siden januar, og er nå på 162,2 mrd. Nå er det i overkant av 3,2 millioner personer som har usikrede lån i Norge.

– Tallene viser også at de mange tiltakene som er iverksatt for å få ned forbrukslånsveksten har hatt effekt. Flere forbrukere kan også ha benyttet de siste månedene til å konsolidere sin egen økonomi, sier Nergård.

Tall-tabell
Graf

Usikret gjeld går fortsatt ned

Forbrukernes totale usikrete gjeld fortsetter sin nedadgående trend, og det samme gjelder for antall usikrede lån. Det viser augusttallene fra Norsk Gjeldsinformasjon. Total usikret gjeld er nå på 163,6 mrd kroner.

Illustrasjonsbilde av en som sitter med et nettbrett
Gry Nergård

Gry Nergård

forbrukerpolitisk direktør

990 05 080 Gry.Nergard@finansnorge.no