Usikret gjeld går fortsatt ned

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Usikret gjeld går fortsatt ned

Forbrukernes totale usikrete gjeld fortsetter sin nedadgående trend, og det samme gjelder for antall usikrede lån. Det viser augusttallene fra Norsk Gjeldsinformasjon. Total usikret gjeld er nå på 163,6 mrd kroner.

Illustrasjonsbilde av en som sitter med et nettbrett

– Det er gode nyheter at folk flest har hatt en fornuftig kredittbruk i sommer og er i stand til å tilbakebetale gjelden sin, sier forbrukerpolitisk direktør Gry Nergård i Finans Norge.

Tallene tyder på at forbrukerne har brukt kredittene sine i sommer, men at de er flinke til å tilbakebetale det de skylder ved forfall. Statistikken viser at ikke-rentebærende kreditt har hatt en økning, mens rentebærende har en fallende tendens.

Tabell som viser gjeldsutviklingen

Usikret gjeld har fortsatt en nedadgående trend

De siste tallene fra Norsk Gjeldsinformasjon viser en fortsatt nedadgående trend for usikret gjeld i Norge. Siste halvår er nedgangen på 10,9 mrd. Det er særlig kredittkortbruken som har gått ned. Den er 7,2 mrd lavere enn ved starten av 2020, og dette til...

Illustrasjonsbilde av en folkemengde
Gry Nergård

Gry Nergård

forbrukerpolitisk direktør

990 05 080 Gry.Nergard@finansnorge.no