Rekordmange båtskader i sommervarmen

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Rekordmange båtskader i sommervarmen

Båter på sjøen
Foto: Finans Norge

Etter første halvår er det rekordmange båtskader. Erstatningene er på 263 millioner kroner mot 211 millioner kroner i samme periode i fjor, viser Finans Norges tall over materielle skader som forsikringsselskapene har rapportert inn.

Både antall skader og erstatninger økte med rundt 25 prosent fra første halvår i fjor. Nesten 5600 båtskader er registrert etter første halvår.

Siden de fleste ferierte i eget land i år, var det mange båter på sjøen. Mange nordmenn skaffet seg også ny båt i år. Det er særlig havarier som trekker tallene opp.

–  Det gode juni-været i store deler av landet har ført til mye båttrafikk, og dermed flere uhell. De mange havariene bekymrer oss. Her er det nok en del som har holdt for høy fart uten å kjenne båt og farvann godt, og dermed for eksempel gått på grunn, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Moderne båter er ofte utstyrt med avansert elektronikk som skal hjelpe båtføreren til sikker ferdsel på sjøen. Likevel havarerer norske fritidsbåter som aldri før.

Trenger øvelse

Når tallene for juli- og august er klare, får vi svaret på hvordan hele sommeren har vært, men disse samletallene er ikke klare ennå.

– Uansett er det klart at mange båtførere trenger mer opplæring, samtidig er det folksomt på sjøen i år, sier Neverdal i Finans Norge.

Stine Neverdal

Stine Neverdal

kommunikasjonssjef

900 33 112 Stine.Neverdal@finansnorge.no