Lønnsforhandlinger i finans er i oktober

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Lønnsforhandlinger i finans er i oktober

Forhandlingene for finansnæringen er berammet til 12. og 13. oktober. Frontfaget, dvs. Norsk Industri og Fellesforbundet, kom til enighet fredag i forrige uke.

Illustrasjonsfoto av mynter i stabler

Meklingen i frontfaget ga en ramme på 1,7 prosent. Med en forventet prisvekst på 1,4 prosent så sikrer frontfagsoppgjøret en reallønnsvekst.

Den økonomiske rammen fra frontfaget vil danne grunnlaget for oppgjøret også i finans. Finans Norge og forhandlingspartene Finansforbundet og LO har fastsatt forhandlingsdagene til mandag 12. og tirsdag 13. oktober.

– Nå blir det viktig at andre etterfølgende oppgjør følger opp. Hvis ikke svekker vi Norges konkurransekraft og grunnlaget for ny verdiskaping og nye arbeidsplasser. Det er en selvfølge at finansnæringen deltar i denne dugnaden, sier arbeidslivsdirektør Runa Opdal Kerr i Finans Norge.