August er på lynskadetoppen

Gå til hovedinnhold
Publisert:

August er på lynskadetoppen

Illustrasjonsfoto av lyn på himmelen
Sommeren er høysesong for lynskader. Foto: Jonas Kaiser, Unsplash

Nå er det høysesong for lynskader. Sommermånedene juni, juli og august er tradisjonelt verst når det gjelder lynskader, og med en topp i august, viser tall over materielle forsikringsskader fra Finans Norge.

En firedel av lynskadene oppstår i august. Og det er gjerne Sør- og Østlandet som får flest lynnedslag om sommeren. Likevel er det tidligere Hordaland fylke som har aller mest lynskader når vi ser på hele år over en periode.

I fjor gjorde lyn skade på bygninger og innbo for til sammen 100 millioner kroner. Dette er godt under toppåret 2014 med 550 millioner kroner.

–  Lyn fører som regel ikke til brann, men kan gjøre stor skade på elektriske apparater og utstyr. Det er stadig et godt råd å trekke ut støpselet på elektrisk utstyr som TV, PC, og ruter når det lyner, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Se statistikk over skader etter lynnedslag

Stine Neverdal

Stine Neverdal

kommunikasjonssjef

900 33 112 Stine.Neverdal@finansnorge.no