Ny restverdiredningsbil i Fredrikstad

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Ny restverdiredningsbil i Fredrikstad

En ny restverdiredningsbil er klargjort og på plass for oppdrag i Fredrikstad. Den nye RVR-bilen har mye flott teknisk utstyr og erstatter den 15 år gamle bilen som brann- og redningskorpset i Fredrikstad hadde fra før.

To menn foran RVR-bil. Foto.
Foto: Fredrikstad brannkorps.

Bilen skal være med på brannutrykninger i området og har blant annet fått mer miljøvennlig strømaggregat og ventilasjonsvifter som effektivt kan fjerne røyen raskt og begrense røykskader ved brann. Bilen er også godt utstyrt med hjelpemidler for å begrense og forebygge vannskader, for ofte rykker RVR- bilene ut på slike oppdrag.

RVR redder verdier

Gjennom Restverdiredning (RVR) samarbeider brannvesenet og forsikringsnæringen om å redde mest mulig av gjenverdiene etter branner, vannlekkasjer og andre skader. Tjenesten startet allerede i 1986.

Tjenesten er organisert ved at Finans Norge har investert i spesialinnredede biler som er plassert på 23 brannstasjoner rundt om i landet. Bilene har blant annet pumper for å fjerne vann, vifter for å fjerne røyk og strømaggregat for nødstrømforsyning. RVR-tjenesten er i beredskap 24 timer i døgnet, hele året, og rekvireres fra det lokale brannvesenet eller 110-sentralen. Ved tidlig varsling til RVR kan uerstattelige verdier reddes.

Mer informasjon om RVR på rvr.no