Kampanje mot uforsikrede kjøretøyeiere durer videre

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Kampanje mot uforsikrede kjøretøyeiere durer videre

I hele vår har det pågått en kampanje fra Trafikkforsikringsforeningen (TFF) rettet mot uforsikrede kjøretøyeiere. Og kampanjen durer videre gjennom hele sommeren.

Plakat om manglende forsikring. Foto.
Annonsen er laget av Naug & Venner.

Kampanjen, som går i de største nettavisene og på Finn.no, har hittil nådd rundt 1,5 millioner mennesker.

– De økonomiske konsekvensene av å være uforsikret hvis du havner i en ulykke er katastrofale. Dersom du har råd til ny bil eller moped, må du alltid ta høyde for lovpålagt forsikring også, sier Roger Stenseth i TFF.

Hvis en uforsikret bil ender med å skade noe eller noen, sørger TFF for at de skadelidte får full erstatning. Deretter må den uforsikrede bileieren tilbakebetale hele erstatningen. I gjennomsnitt er uforsikrede kjøretøy involvert i to hendelser hver dag.

– Vi er klar over at mange har havnet i en svært vanskelig økonomisk situasjon på grunn av koronautbruddet og følgene av det. Men ansvarsforsikringen på bilen er helt nødvendig, og må betales i tide. I 2018 innførte myndighetene gebyrer for å få ned tallet på uforsikrede. Heldigvis kjører færre enn før rundt uten å ha dette i orden, sier Stenseth.

Mer om pliktig ansvarforsikring hos TFF