Hovedoppgjøret i finans blir 12. og 13. oktober

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Hovedoppgjøret i finans blir 12. og 13. oktober

Vårens tariffoppgjør ble utsatt som følge av koronaepidemien. Nå er forhandlingene i finansnæringen berammet til 12. og 13. oktober. Det sene tidspunktet skyldes at øvrige parter i arbeidslivet må være sikre på at frontfaget er ferdig med sitt oppgjør i forkant.

Illustrasjonsfoto: Alle avtalene Finans Norge har med LO og Finansforbundet

Frontfaget, med Norsk Industri og Fellesforbundet i spissen, skal forhandle i begynnelsen av august og den økonomiske rammen derfra vil danne grunnlaget for oppgjøret også i finans. Derfor har Finans Norge og forhandlingspartene Finansforbundet og LO fastsatt forhandlingsdagene til mandag 12. og tirsdag 13. oktober.

– Vi har i år kun berammet to dager og satser på at vi klarer å komme i mål uten en reservedag i bakhånd, sier Finans Norges fagsjef for kollektiv arbeidsrett, Thomas Keiserud.

Siden det i år er et hovedoppgjør, skal det foruten lønn (generelt tillegg) også forhandles om materielle vilkår i Sentralavtalen.

Lite rom for lønnstillegg i finans

Bakteppet for årets lønnsoppgjør i finans er tungt preget av koronakrisen. Aldri før har det vært viktigere at konkurranseutsatte bedrifter får danne normen for årets lønnsoppgjør, og at de etterfølgende oppgjør følger opp.

Illustrasjonsbilde: En som sitter og leser et regnskap
Thomas Keiserud

Thomas Keiserud

Forhandlingsdirektør/advokat MNA

917 01 996 Thomas.Keiserud@finansnorge.no