Digital transformasjon og bærekraft – gratis NTNU-kurs

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Digital transformasjon og bærekraft – gratis NTNU-kurs

NTNU tilbyr nå første del av i alt fem kurs som inngår i emnet «Digital transformasjon og bærekraft». Kursserien er åpen for alle, og dersom du er kvalifisert, det vil si har minimum bachelorgrad eller tilsvarende fra før, vil du kunne ta eksamen (7,5 studiepoeng) dersom du fullfører alle deler.

Illustrasjonsbilde av en som sitter foran en skjerm med hodetelefoner

Kurset tar for seg hva den økte digitaliseringen av samfunnet innebærer, hvilke konsekvenser den har for individer, organisasjoner og på samfunnsnivå. Hvilke utfordringer skaper den nye plattformøkonomien og teknologier som bygger på blokkjeder for norske aktører? Hvilke konsekvenser har kunstig intelligens og nye produksjonsteknologier som 3D-print for det norske samfunnet? Hva er det som driver utviklingen? Og hvordan kan ny teknologi bidra til en mer bærekraftig utvikling? I ett av de kommende kursene behandles finans spesielt.

Viktig å forstå konsekvensene av digitaliseringen

– Jeg har selv tatt et av NTNU-professor Arne Krokans nettkurs om digitalisering tidligere og fikk stort utbytte av det, sier arbeidslivsdirektør Runa Opdal Kerr.

– Vi trenger ikke alle å kunne programmere, men vi må forstå konsekvensene av digitaliseringen slik at vi som enkeltmennesker, virksomheter og samfunn kan utnytte dette på en hensiktsmessig og riktig måte fortsetter hun, og legger til at hun kommer til å melde seg på det kurset som NTNU nå tilbyr.

I løpet av de neste ukene kommer det også et eget kurs som tar opp utfordringer for finansnæringen spesielt og setter disse i et større teknologisk, økonomisk og samfunnsmessig perspektiv. For å få best mulig utbytte av dette kurset kan det være lurt å starte nå. Du kan lese noe mer om opplegget på Krokans blogg eller på NTNUs nettsider.

Digitale, kostnadsfrie BI-kurs for finansnæringen

De digitale kursene som BI har utviklet i samarbeid med Finans Norge har vært utrolig populære, og tre av fire kurs er nå fulltegnet. Målgruppen for kursene er alle ansatte i finansnæringen som har lyst på et innblikk i og en nærmere forståelse for temaene...

Dame bak PC. Illustrasjonsfoto.
Foto: Fizkes/Adobe Stock Photo.