SpareBank 1 BV har gode erfaringer med digital eiendomshandel - forenkler og effektiviserer boligkjøpsprosessen

Gå til hovedinnhold
Publisert:

SpareBank 1 BV har gode erfaringer med digital eiendomshandel - forenkler og effektiviserer boligkjøpsprosessen

Foto. To menn.
Rune Fjeldstad (til venstre), administrerende direktør i SpareBank1 BV, sammen med Tom Erik Nyborg, prosjektleder for digital eiendomshandel.

Digitaliseringen av det norske samfunnet skyter fart - og digital eiendomshandel er siste tilskudd av tjenester i regi av finansnæringens infrastrukturselskap Bits. – Erfaringene så langt har vært utelukkende positive, sier administrerende direktør i SpareBank 1 BV, Rune Fjeldstad. 

Eiendomshandel er identifisert som et sentralt satsingsområde for effektivisering og digitalisering av det norske samfunnet. Foreløpige beregninger viser at det er mulig å oppnå en samfunnsøkonomisk besparelse på 1,2 milliarder kroner i året, ved digitalisering av alle prosesser knyttet til kjøp og salg av bolig, ifølge beregninger fra Eiendom Norge, Bits og Finans Norge.

Viktig at alle aktører kobler seg på

SpareBank 1 BV er en av foregangsbankene til å ta i bruk heldigital eiendomshandel i sitt produktspekter, og banken har så langt høstet verdifull erfaring.

– Vi tok løsningen i bruk sommeren 2019 og vår erfaring er at kunder, meglere og rådgiver i bank synes dette er en glimrende løsning så raskt de hadde prøvd den, sier Rune Fjeldstad. 

Fjeldstad oppfordrer alle de store meglerforetakene til å koble seg på.

– Vi har kunder som kjøper eiendom via alle meglerforetakene, men det er ikke alle som har løsningene klare for en digital eiendomshandel. Vi ser frem til at vi kan tilby alle våre kunder denne glimrende løsningen, uavhengig av hvilket meglerforetak som foretar skiftet, sier Fjeldstad.

Hele boligkjøpsprosessen skal bli digital

Digital eiendomshandel er en løsning som legger opp til at all kommunikasjon mellom kunde, bank, megler og Statens Kartverk skjer via digitale løsninger. Alle ledd og dokumenter i prosessen rundt kjøp av bolig skal digitaliseres. For kundene betyr dette en raskere og tryggere handel.

– Dette er en vinn-vinn løsning for alle parter. Kunden kan signere alle lånedokumenter elektronisk, oppgjøret mellom kjøper og selger går raskere, og kundene sparer penger på kortere mellomfinansieringsperiode, sier prosjektleder i Bits Monique Lier Nes. 

Kontaktperson

Monique Lier Nes

Prosjektleder Bits

Telefon: 412 24 532

E-post: monique.nes@bits.no