Svakere gjeldsvekst og stabil registrert arbeidsledighet

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Svakere gjeldsvekst og stabil registrert arbeidsledighet

graf fra ssb.

Samlet tolvmånedersvekst i innenlandsk gjeld til publikum ble redusert til 5,1 prosent i desember, ned fra 5,6 prosent måneden før, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå. Detaljene viser at svakere gjeldsvekst blant husholdninger og ikke-finansielle foretak bidro til lavere hovedindikator. Ved utgangen av desember var publikums innenlandske lånegjeld på 6 021 milliarder kroner, ifølge SSB.

Norske husholdningers gjeldsvekst ble redusert med 0,2 prosentpoeng til 5,0 prosent i desember, ifølge SSB. Husholdningenes lånegjeld utgjorde 3 628 milliarder ved utgangen av desember. Veksten har avtatt over en lengre periode, og er nå på det laveste nivået siden 1996. Tolvmånedersveksten for ikke-finansielle foretak var 4,9 prosent i desember, ned fra 5,7 prosent forrige måned.

Stabil arbeidsledighet

Nye tall fra Arbeids- og velferdsdirektoratet viser at registrert arbeidsledighet var uendret på 2,2 prosent i januar (sesongkorrigert). Dette er på nivå som ventet av Norges Bank i henhold til siste pengepolitiske rapport fra desember.