Alkoholkulturen i norsk arbeidsliv kan være problematisk

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Alkoholkulturen i norsk arbeidsliv kan være problematisk

Alkoholkulturen på arbeidsplasser i Norge kan oppleves ubehagelig og ekskluderende for mange arbeidstakere. Nylig lanserte Av-og-til en rapport som understreker denne problematikken. Foto: Kelsey Chance/Unsplash

Alkovettorganisasjonen Av-og-til har undersøkt hvilken rolle alkohol spiller for inkludering og mangfold på norske arbeidsplasser.  – Vi oppfordrer våre medlemsbedrifter om å være sitt ansvar bevisst og følge Av-og-tils tre råd for hvordan sosiale arrangementer kan bli mer inkluderende, sier Runa Opdal Kerr, arbeidslivsdirektør i Finans Norge.

Undersøkelsen, som er gjennomført av Respons analyse, viser blant annet at ikke-vestlige innvandrere kan ha en opplevelse av å ikke være en del av det sosiale og faglige fellesskapet på jobb dersom man ikke drikker alkohol. Innvandrere er imidlertid ikke er alene om å reagere på alkoholkulturen i norsk arbeidsliv.

  • 26% har opplevd at en alkoholpåvirket overordnet har skjenket/kjøpt alkohol til deg uten at du har bedt om det
  • 17% har fått uønskede seksuelle tilnærmelser eller kommentarer fra berusede kolleger
  • 53% har sett overordnede beruset på jobbarrangementer
  • 45% ønsker å erstatte fredagspilsen med andre sosiale aktiviteter

–  Dette er en viktig påminnelse om at alkoholbruken i arbeidslivet kan utsette ansatte for ubehagelige hendelser, understreker Runa Opdal Kerr med en tydelig oppfordring til arbeidsgivere om å være sitt ansvar bevisst.

Tre råd

Av-og-til gir tre råd for hvordan sosiale arrangementer kan bli mer inkluderende.

Alkoholpolicy

Arbeidsgivere må sørge for å ha tydelige retningslinjer for alkoholbruk

  • både på sosiale arrangementer i regi av jobben, og
  • i situasjoner i grenseland mellom jobb og fritid, som fredagspils og jobbreiser.

Retningslinjene må gjøres kjent for alle ansatte på arbeidsplassen

Mindre drikking

Arbeidsgivere må gjøre jobbens drikkekalender mindre full. De alkoholfrie alternativene på arrangementer må være tilgjengelige og av (minst) like god kvalitet som alkoholen.

Engasjerte, trygge ledere

Arbeidsgivere må gjøre en jobb for å skape inkluderende og hyggelige sosiale arrangementer

  • Sette alkoholen på agendaen
  • Forholde seg til alkoholpolicyen og
  • reagere dersom noen utfordrer grensene