– Finans Norge gjør en viktig jobb med å lede an arbeidet med egen pensjonskonto

Gå til hovedinnhold
Publisert:

– Finans Norge gjør en viktig jobb med å lede an arbeidet med egen pensjonskonto

Bilde siv jensen
På pensjonskonferansen til Finans Norge og BI Norwegian Business School, informerte finansminister Siv Jensen om bakgrunnen for egen pensjonskonto som innføres 1.1.2021.

Finansminister Siv Jensen er svært positiv til innføringen av egen pensjonskonto.  – Det vil gi mer pensjon for hver sparte krone.

Onsdag gikk Finans Norge og BIs pensjonskonferanse av stabelen. Foran et fullsatt auditorium informerte finansminister Siv Jensen om egen pensjonskonto. Jensen skrøt av finansnæringens arbeid.

– Jeg mener at egen pensjonskonto er et viktig skritt i retning av et bedre system for pensjonssparing, som vil gi mer pensjon for hver sparte krone, sier Siv Jensen.

Alt samlet på en konto

Egen pensjonskonto vil gjøre det slik at pensjonsmidler fra tidligere jobber vil samles på den pensjonskontoen arbeidstaker har i sin nåværende jobb.

– En sentral forutsetning for at egen pensjonskonto skal fungere godt, er at det etableres en felles infrastruktur for utveksling av informasjon mellom leverandørene av egen pensjonskonto, sier Jensen.

Finans Norge har leder prosjektet med egen pensjonskonto, og det er EY som er valgt som prosjektleder og Nets som er valgt til utviklinger.

– Finans Norge gjør en viktig jobb med å lede an i dette arbeidet, legger Jensen til.

Jensen nevnte også i sitt innlegg Skatteetatens rapport publisert tidligere i november hvor det foreslås at de som leverer tjenestepensjonen kan hente informasjon direkte fra A-ordningen.

I dag rapporterer arbeidsgivere separat til både A-ordningen hos SSB og til sin pensjonsleverandør. Nå er det lagt fram et forslag hvor denne informasjonen skal kunne gjøres tilgjengelig for beregning av privat tjenestepensjon.

– Finans Norge har vært en pådriver for dette arbeidet, og har også bidratt i utredningen, sammen med Finanstilsynet, NAV og SSB, sa Jensen.