Siv Jensen mener norske banker har gode nok data for taksering av eiendom

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Siv Jensen mener norske banker har gode nok data for taksering av eiendom

Finans Norge får støtte fra finansminister Siv Jensen i at norske banker har gode nok data for å verdivurdere eiendom. Forslaget fra det europeiske finanstilsynet (EBA) om å innføre manuell taksering av boliger for at bankene skal kunne gi eller refinansiere boliglån, er ikke relevant for Norge.

– I Norge har vi så gode data for verdivurdering av eiendom at jeg anser ikke dette som relevant for oss, uansett om EBA skulle komme frem til at de vil anbefale det, sier finansminister Siv Jensen til E24. 

Vil medføre betydelige kostnader

Dersom EU-reglene blir innført kan bankene bli nødt til manuelt å taksere hver eneste bolig i forbindelse med innvilgelse av boliglån dersom det europeiske finanstilsynet (EBA) får det som det vil. Dette vil medføre betydelige kostnader både for bankene og boliglånskundene.

– Dette vil være en brems i det gode digitaliseringsarbeidet som nå skjer i og rundt finansnæringen, og det vil få negative samfunnsmessige konsekvenser, sier Gry Nergård, forbrukerpolitisk direktør i Finans Norge. Hun er glad for at finansminister Siv Jensen mener at den norske banknæringen har gode nok data for verdivurdering av eiendom.

12 nov

Finans Norge kapitalkravseminar 2019

Finans Norge inviterer 12. november til seminar om sentrale endringer i kapitalkravsregelverket. Endringstakten er fortsatt stor på dette feltet, og vi har satt sammen et faglig interessant program. Seminaret retter seg mot banksjefer og fagspesialiste...

Nye EU-regler: Dyrere for både boliglånskunder og banker

Bankene kan bli nødt til manuelt å taksere hver eneste bolig i forbindelse med innvilgelse av boliglån dersom det europeiske finanstilsynet (EBA) får det som det vil. Et nytt forslag til fremgangsmåte ved innvilgelse av boliglån vil medføre betydelig...

Foto av blokker i Kværnerbyen i Oslo