Slik sikrer du deg mot de digitale skurkene

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Slik sikrer du deg mot de digitale skurkene

Eivind Gjemdal i Bits, i samtale med tryggleiksjef i Visma, Espen Johansen. Foto.
Eivind Gjemdal i Bits, i samtale med tryggleiksjef i Visma, Espen Johansen. Foto: Brynjel Johnsen

Startskuddet har gått. Nå er nasjonal sikkerhetsmåned i gang og det er tid for å rette søkelyset mot nettsikkerhet for privatpersoner og bedrifter. Årets sikkerhetsmåned fokuserer på ny teknologi (Emerging technologies) og nettvett (Cyber hygiene).

Finans Norge og Bits ønsker å belyse disse viktige tema. Er du nysgjerrig på hvordan du beskytter din identitet på nett, hvilke data du gir fra deg og om hackerangrep? Ta en titt på artiklene under! 

Sikkerhetsmåneden: Hvor mye er din identitet verdt?

I dag skjer nesten all samhandling elektronisk og vi forventer umiddelbar respons fra mottaker. Når vi søker og inngår avtale om lån, sender en bestilling, eller inngår en annen avtale så ønsker vi at pengene er på konto eller at vi får varene så raskt som...

Illustrasjon
Har du gjort de riktige tiltakene for å beskytte din digitale identitet? Foto: Greenbutterfly/Adobe Stock

Sikkerhetsmåneden: Nye tjenester gir nye muligheter og sårbarheter

Nesten daglig ser vi nye digitale tjenester som skal hjelpe oss med å få en mer effektiv hverdag. En aktuell trend er tjenestetilbydere som ønsker å gi oss bedre og mer oversiktlige tjenester basert på våre eksisterende kundeforhold. Felles for alle disse...

Illustrasjonsbilde.
Foto: Sikov/Adobe Stock Photo.

Sikkerhetsmåneden: De skjulte truslene

Fram til nå har vi hørt mye om tradisjonelle trusler som hackerangrep eller svindelforsøk på nettet der en angriper er ute etter økonomisk vinning på bekostning av offeret. Slike angrep kan få store konsekvenser for ofrene, men har som regel ikke de store samfunnsmessige konsekvensene.

Tom Staavi

Tom Staavi

informasjonsdirektør

909 22 121 Tom.Staavi@finansnorge.no
Brynjel Johnsen

Brynjel Johnsen

Fagsjef i Bits