RVR kurser brannvesenet i restverdiredning

Gå til hovedinnhold
Publisert:

RVR kurser brannvesenet i restverdiredning

Instruktør og kursdeltagere i undervisning

Restverdiredningstjenesten (RVR) arrangerer kurs for brannvesenet i hvordan gjenværende verdier kan reddes etter brann, vannlekkasjer og andre skader. Nylig ble det montert et sprinkleranlegg på Lahaugmoen utenfor Oslo slik at brannfolkene kunne øve seg på naturtro skader.

Deltakerne fikk blant annet prøve seg på å stenge sprinkleranlegg gjennom praktiske øvelser på brannvesenets kurssenter på Lahaugmoen. Brannfolkene fikk også opplæring i hvordan kunst og bilder bør tildekkes og flyttes, røykventilering og bruk av flomvern. Finans Norge Forsikringsdrift var ansvarlig for faglig innhold, med støtte fra Oslo brann- og redningsetat, som også var teknisk arrangør.

– Opplæring i restverdiredning er viktig for at RVR skal kunne gjøre en best mulig jobb når verdier skal reddes for de skadelidte og forsikringsselskapene. Vi gleder oss stort over engasjementet hos brannvesenet, sier Hildegunn Bjerke, direktør for Bygning i Finans Norge Forsikringsdrift.

RVR redder verdier

Gjennom Restverdiredning (RVR) samarbeider brannvesenet og forsikringsnæringen om å redde mest mulig av gjenverdiene etter branner, vannlekkasjer og andre skader. Tjenesten startet allerede i 1986.

Tjenesten er organisert ved at Finans Norge har investert i spesialinnredede biler som er plassert på 23 brannstasjoner rundt om i landet. Bilene har blant annet pumper for å fjerne vann, vifter for å fjerne røyk og strømaggregat for nødstrømforsyning. RVR-tjenesten er i beredskap 24 timer i døgnet, hele året, og rekvireres fra det lokale brannvesenet eller 110-sentralen. Ved tidlig varsling til RVR kan uerstattelige verdier reddes.