Skadeanslag på 50 millioner kroner i Jølster for bygningsskader

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Skadeanslag på 50 millioner kroner i Jølster for bygningsskader

Jordskredene i Jølster sist uke gjorde omfattende skade, særlig på infrastrukturen, og en person er antatt omkommet. Samtidig ble de materielle skadene på hus og andre bygninger mindre enn fryktet totalt sett. Foreløpige anslag fra Finans Norge og Norsk Naturskadepool viser skader for rundt 50 millioner kroner.

Enkeltbedrifter ble hardt rammet, men forsikringsselskapene har hittil fått meldt inn relativt få andre bygningsskader. Det er fortsatt tidlig fase etter skredene og ferietid for mange. Beløpet er et foreløpig anslag som kan endre seg etter hvert som flere får meldt inn skader til forsikringsselskapet sitt.

– De som har fått vannskader eller andre skader på bygninger eller hageanlegg bør som vanlig kontakte forsikringsselskapet sitt så snart som mulig. I tillegg til forsikringer for materielle skader, kan også forsikringer som dekker for eksempel bedrifters avbrudd i produksjonen være aktuelle, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Viktig sikringsarbeid

Tidligere sikringsarbeid har trolig reddet hus fra jord- og vannmassene.

– Med mer ekstremvær i vente ser vi hvor avgjørende godt sikringsarbeid kan være. Det er viktig at dette vektlegges, sier Neverdal i Finans Norge.

Informasjonsmøte i Jølster

Onsdag denne uka arrangeres det informasjonsmøte i Jølster om naturskade. Norsk Naturskadepool er blant deltakerne og vil informere nærmere om aktuelle forsikringsordninger.

Stine Neverdal

Stine Neverdal

kommunikasjonssjef

900 33 112 Stine.Neverdal@finansnorge.no