Rekordstor deltakelse på Finans Norges Arendalsarrangementer

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Rekordstor deltakelse på Finans Norges Arendalsarrangementer

Arendalsuka har utviklet seg til å bli Norges største politiske møteplass siden etableringen i 2012, og for femte år på rad deltok Finans Norge med både Finanskafé, finanskveld, frokostmøte og UNG-arrangement. I tillegg var Finans Norge-medarbeidere med i et stort antall debatter arrangert av andre. 

Bilde av et av debattpanelene under Finans Norges Finanskafe under Arendalsuka 2019
I år ble flere av debattene fra Finanskafeen livesendt på Facebook

Finanskafeen er Finans Norges hovedarrangement under Arendalsuka, og årets kafé hadde debatter om hvitvasking, grønn omstilling, fremtidens lederskap, sparing og forbrukslån. I forkant var temaene diskutert med, og forankret hos et stort antall av Finans Norges medlemmer, gjennom Hovedutvalg Informasjon. Både for å unngå kollisjoner og like arrangementer hos medlemsbedriftene.

Fullt hus og god stemning

Spisesalen i toppetasjen på Thon Hotel Arendal var smekk full fra start og til langt utpå ettermiddagen, og i løpet av de fem debattene var 13 representanter fra 11 ulike medlemsbedrifter på scenen. I tillegg deltok politikere, toppledere og nøkkelpersoner fra  organisasjoner som NHO, Virke, WWF, Rederiforbundet, Økokrim og Forbrukertilsynet. Gjennomgående var det flere som fulgte debattene enn i fjor, og det var også en god utskifting av publikum fra debatt til debatt.

En bildecollage fra debattene og publikum under Finanskafeen

En filosofisk finanskveld

Det er nå femte året Finansforbundet og Finans Norge arrangerer finanskveld med faglig tema etterfulgt av mingling med god mat og drikke i Sparebankens Sørs hyggelige bakhage i Arendal. Årets tema var «Hva er penger?» – et litt mer uhøytidelig faglig innhold enn de tidligere års tunge debatter om omstilling og finanspolitikk. Fremmøte var «all time high» med rundt 150 deltakere som fikk med seg betraktninger fra paneldeltakere fra blant annet Lillestrømbanken, Norges Bank og SpareBank 1. 

Bilde av alle fremmøtte på Finanskvelden
Bare ståplasser igjen på Finanskvelden

Forventningsbarometeret og makrodebatt

Torsdagen inviterte Sparebankforeningen og Finans Norge til morgendebatt om norsk økonomi og fremtidsutsiktene, også dette i Sparebanken Sørs lokaler. Utgangspunktet for debatten var 3.kvartalsresultatene for Forventningsbarometeret. Rundt 80 personer møtte frem på debatten, som også ble sendt live på Finans Norges Facebookside. Mediene viste stor interesse for Forventningsbarometeret, og Idar Kreutzer og Prognosesenterets Nejra Macic ble intervjuet både av NRK og TV2. 

Idar Kreutzer og Nejra Macic intervjues av NRK i Pollen i Arendal

Personlig økonomi på første skoledag

For fjerde år på rad arrangerte Finans Norge et eget UNG-arrangement i samarbeid med Arendalsuka UNG på fredagen. Ca 80 elever fra Roligheden ungdomsskole hadde sin første skoledag på Torget i Arendal og fikk med seg gode råd om personlig økonomi i tillegg til en Kahoot!-konkurranse som avslutning, for å teste elevenes kunnskaper.

Bildecollage fra Torget i Arendal og arrangementet om personlig økonomi for rundt 80 ungdomsskoleelever fra Roligheden uskole

En stor takk til alle representantene fra våre medlemsbedrifter som bidro i planleggingen og i gjennomføringen av Finans Norges aktiviteter under årets Arendalsuke.