Mest kortbruk til nå i år

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Mest kortbruk til nå i år

Tall fra Nets og Vipps AS viser at det i juli ble utført 174,4 millioner kortkjøp, en vekst på 4,7 prosent i forhold til juli 2018. Betalingskortene ble benyttet til å handle for 59,7 milliarder kroner, en økning på 4,5 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Illustrasjonsbilde av en bunke med betalingskort
Foto: Shutterstock

— Statistikken viser at juli er den måneden til nå i år med mest kortbruk. Kun ved to anledninger i fjor, er betalingskortene blitt benyttet flittigere enn i juli i år, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Bankkort med BankAxept ble i juli benyttet 144,1 millioner ganger, noe som er 2,9 millioner mer enn samme måned i fjor. Det ble handlet varer og tjenester med disse kortene for 46,8 milliarder kroner.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Kontaktløse betalinger utgjør mer enn 12 prosent

I juli tæppet nordmenn 17,9 millioner ganger med BankAxept-kort, en økning på 5,6 prosent sammenlignet med juni 2019. Det ble tæppet for nesten 3,9 milliarder kroner.

— Andelen av kontaktløse betalinger i forhold til antall totale BankAxept kjøp økte fra 11,7 prosent til 12,4 prosent. Gjennomsnittsbeløpet for kontaktløse betalinger var i juli 217 kroner, noe som også er det høyeste snittbeløpet vi har sett noensinne. Dette er et tydelig tegn på at stadig flere ser fordelene ved å tæppe kortet og at vi er i ferd med å etablere nye vaner, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps AS.

Du kan alltid tæppe med ditt BankAxept-kort uavhengig av beløp, men det er en grense for når du må taste PIN-kode. For beløp over 400 kroner må du ved jevne mellomrom taste PIN-koden din.

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:

Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps AS, tlf 997 41 263, epost: hanne.kjaernes@vipps.no