950 millioner kortkjøp til hittil i år

Gå til hovedinnhold
Publisert:

950 millioner kortkjøp til hittil i år

Hånd som holder kredittkort, foto. Shutterstock.
I juni ble det utført 174,2 millioner kortkjøp, noe som er en reduksjon på 0.5 prosent sammenlignet med juni i 2018. Foto: Shutterstock.

Tall fra Nets og Vipps AS viser at det i juni ble utført 174,2 millioner kortkjøp, en reduksjon på 0,5 prosent i forhold til juni 2018. Betalingskortene ble benyttet til å handle for 58,9 milliarder kroner, en nedgang på 1,2 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Hittil i år er betalingskortene benyttet 950 millioner ganger, en økning på 3,4 prosent i forhold til samme periode i 2018. Kortene er benyttet til å handle for mer enn 309,1 milliarder kroner, noe som er 1,4 prosent mer enn første halvår i fjor.

— Årsaken til at bruken av betalingskort var lavere i juni år enn i fjor skyldes at det i år var både flere søndager i juni og en helligdag mer enn i 2018 siden pinsen inntraff i juni. Tar man høyde for dette er veksten i kortbruken på nivå med øvrige måneder i år. Det er også verd å merke seg at juni i fjor var den måneden med mest kortbruk noensinne, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Bankkort med BankAxept ble i juni benyttet 145,4  millioner ganger. Det ble handlet varer og tjenester med disse kortene for 46,2 milliarder kroner.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Fortsatt god vekst i kontaktløse betalinger

I mai tæppet nordmenn nesten 17 millioner ganger med BankAxept-kort, en økning på 17,8 prosent sammenlignet med mai 2019. Det ble tæppet for nesten 3,5 milliarder kroner. Andelen av kontaktløse betalinger i forhold til antall totale BankAxept kjøp økte fra 10,1 prosent til 11,7 prosent.

— Selv om det var en nedgang i kortbruk sammenlignet med samme måned i fjor, ser vi en stadig økende bruk av kontaktløs betaling. Dette er et tydelig tegn på at stadig flere ser fordelene ved å tæppe kortet. Vi tror veksten kommer til å fortsette gjennom sommeren, blant annet som følge av at vi er tilstede på en rekke festivaler og arrangementer rundt i Norge, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps AS.

Det er ingen grense for å tæppe kortet, men det er en grense for når du må taste PIN-kode. Du kan alltid tæppe med ditt BankAxept-kort uavhengig av beløp. For beløp over 400 kroner, og ved jevne mellomrom må du taste PIN-koden din.

 

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:


Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu


Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps AS, tlf 997 41 263, epost: hanne.kjaernes@vipps.no