Finans Norge i Oslo Pride

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Finans Norge i Oslo Pride

Finans Norge er opptatt av et mangfoldig arbeidsliv og at arbeidslivet er for alle, uavhengig av kjønn, religion, etnisitet, seksuell orientering eller funksjonsevne.
Derfor vil Finans Norge, som arbeidsgiverorganisasjon, stille under parolen "Arbeidsliv for alle!", sammen med NHO i Pride-paraden 22. juni.
Bilde av pride-flagget med parolen Arbeidsliv for alle!
Regnbueflagget er symbolet for tilhørighet, fellesskap, solidaritet og mangfold. Finansnæringen verdsetter mangfold og et arbeidsliv der alle er likeverdige og trygge. Vi opptrer med integritet og behandler kolleger og andre som vi møter i jobben på samme måte uavhengig bakgrunn. Alle ansatte må få være seg selv på jobben og det skal være helt greit å være åpen om egen seksuell orientering. 
 
Oslo Pride-uken varer fra 14. juni og til 23. juni. Selve paraden går av stabelen lørdag 22. juni fra Grønland kl. 1300. Har du lyst å gå sammen med oss under parolen "Arbeidsliv for alle!"? Ta kontakt med Elin!

LHBTI - lesbiske, homofile, bifile, trans- og interkjønnspersoner

L - En lesbisk kvinne tiltrekkes av eller forelsker seg i personer av samme kjønn, altså andre kvinner.

H -En homofil mann eller kvinne tiltrekkes av eller forelsker seg i personer av samme kjønn

B - En bifil person tiltrekkes av eller forelsker seg i mennesker uavhengig av hvilket kjønn den andre har.

T - Transperson er et paraplybegrep for personer som har et utseende eller identitet som uttrykker et annet kjønnenn det som ble registrert for dem ved fødsel.

I - Interkjønn er et paraplybegrep som viser til kroppslig mangfold blant personer født med atypiske kjønnskarakteristika. Karakteristikaene utgjør en sammensetning av kromosomer, hormoner, kjønnskjertler og/eller genitalier som bryter med en binær forståelse av kvinnelige og mannlige kropper.

Kilde: LHBTI-ordboka til bufdir