Påsken ga vekst i kortbruk

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Påsken ga vekst i kortbruk

Tall fra Nets og Vipps AS viser at det i april ble utført 158 millioner kortkjøp, en vekst på 5 prosent i forhold til april 2018. Betalingskortene ble benyttet til å handle for 52,3 milliarder kroner, en økning på 5,6 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.

Kontaktløs betaling i butikk. illustrasjonsfoto.
Flere og flere betaler kontaktløst

— Til tross for at alle påskedagene i år var i april, viser statistikken en sterk økning i bruken av kort sammenlignet med tilsvarende måned i fjor. Fredag 12. april  er den dagen til nå i år med mest kortbruk. Bare i løpet av denne dagen ble det handlet for mer enn 2,7 milliarder kroner og det ble utført i overkant av 7,4 millioner kortkjøp, sier Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge.

Bankkort med BankAxept ble i april benyttet 132,9 millioner ganger, noe som er 3,2 millioner mer enn samme måned i fjor. Det ble handlet varer og tjenester med BankAxept for nesten 41,5 milliarder kroner.

I tillegg til BankAxept-kort, fordeler kortbruken seg på ulike internasjonale kort, kredittkort og elektroniske gavekort.

Kontaktløse betalinger utgjør ni prosent

I april tæppet nordmenn 11,7 millioner ganger med BankAxept-kort, en økning på 5,9 prosent sammenlignet med mars 2019. Det ble tæppet for mer enn 2,1 milliarder kroner. Andelen av kontaktløse betalinger i forhold til antall totale BankAxept kjøp økte fra 8,2 prosent til 8,8 prosent

— Fra 1. april ble grensen hevet til 400 kroner og vi så umiddelbart at dette hadde en effekt på beløpene det ble tæppet for. Statistikken viser at veksten i beløpene det ble tæppet for var hele 14,6 prosent sammenlignet med mars, sier Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps AS.

Det er ingen grense for å tæppe kortet, men det er en grense for når du må taste PIN-kode. Du kan alltid tæppe med ditt BankAxept-kort uavhengig av beløp. For beløp over 400 kroner, og ved jevne mellomrom må du taste PIN-koden din.

— Gjennomsnittsbeløpet som det ble handlet for med BankAxept var på 319 kroner, når beløpsgrensen nå er hevet så tror vi veksten for kontaktløs betaling vil forsterke seg. Det er jo også veldig praktisk at du ikke trenger å tenke på beløpsgrenser når du betaler kontaktløst, forteller Kjærnes.

For ytterligere informasjon, ta kontakt med:
Stein-Arne Tjore, pressesjef for Nets i Norge, tlf. 915 39 846, e-post: satjo@nets.eu
Hanne Kjærnes, kommunikasjonssjef i Vipps AS, tlf 997 41 263, epost: hanne.kjaernes@vipps.no