Ikke ansvarsløs med elsparkesykkel

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Ikke ansvarsløs med elsparkesykkel

Dersom det skjer uhell med elsparkesyklene som nå er utplassert i de store byene, kan du bli ansvarlig for skader du og sykkelen påfører andre.

Par på sparkesykler. Foto.

Gjelder uansett

Når du ferdes med elsparkesykkel i trafikken, kan du som privatperson bli ansvarlig dersom du opptrer uaktsomt og påfører andre skade. Det vil med andre ord si at man kan bli erstatningsansvarlig for skade voldt ved vanlig sykkel, tråsykkel, el-sykkel osv. på samme måte som man kan bli ved andre tilfeller som f. eks. ved å spenne bein eller slå ned noen.

Forsikring ikke obligatorisk

Du er ikke pålagt å tegne ansvarsforsikring, slik du er med bil, motorsykkel og moped.

Din reiseforsikring eller husforsikring kan dekke noe av skaden, men det er ofte klare begrensninger på erstatningsbeløp. Slike forsikringer kan også ha unntak dersom skaden er påført med vilje. Det er derfor lurt å sjekke med ditt forsikringsselskap hva som dekkes, dersom du er en ivrig elsyklist. Dette gjelder imidlertid kun for skader du påfører andre.

Blir du selv skadet, gjelder ulykkesdekninger du har i en eventuell ulykkesforsikring. Har du ikke forsikring, og blir ansvarlig for skader, kan det fort bli dyrt.

Hege Hodnesdal

Hege Hodnesdal

direktør skadeforsikring

934 79 620 Hege.Hodnesdal@finansnorge.no