Ny pris til European Money Quiz i Brüssel

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Ny pris til European Money Quiz i Brüssel

European Money Quiz har vunnet enda en pris i Brüssel. Denne gangen er det prisen for «Best Association Partnership”. Gjennom prosjektet setter finansnæringen i mange europeiske land fokus på behovet for å gi de unge opplæring i personlig økonomi.

Logo til Ehe european association awards 2019

Bak prisen står organisasjonen Global Conference Network (GCN) i Brüssel. 

Juryen mener at EMQ er eksempel på et vellykket samarbeidsprosjekt som tilpasser seg behovene til en ung målgruppe. I juryens uttalelse heter det også at EMQ er et innovativt prosjekt som engasjerer de unge ved hjelp av pedagogiske verktøy.

Dette anerkjenner et godt samarbeid mellom bankforeningene i Europa. I fjor deltok 25 land i den europeiske finalen i Brüssel, og 7.mai i år skal ungdommer fra 28 land konkurrere med hverandre om å bli europamestre. Fra Norge deltar to elever fra Grong barne- og ungdomsskole som ble Norgesmestere i mars.

Klasse 9A ved Grong barne- og ungdomsskole er norgesmestere i pengequiz 2019

Vinneren i den norske finalen i pengequiz er kåret. Klasse 9A fra Grong barne- og ungdomsskole vant den tøffe konkurransen i personlig økonomi blant klasser i ungdomsskolen. Blant de 28 landene som har avholdt landsfinaler til nå, er Norges finale den...

Bilde av klasse 9A Grong ungdomsskole
Jubelen sto i taket hos klasse 9A. Foto: Tonje Lerfald Nilssen