Kult med pengequiz!

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Kult med pengequiz!

Anna Skorstad og Ingrid Domås fra Grong barne- og ungdomsskole er klare til å reise til Brüssel. 7.mai er det EM-finale med deltakere fra 29 land der alle finalistene har kvalifisert seg gjennom nasjonale finaler.

Ingrid Domås og Anna Skorstad. Bilde
Ingrid og Anna er klare for EM-finalen

Jentene fra Trøndelag forteller at de har forberedt seg godt og øvd mye på å bli gode i personlig økonomi. Grong Sparebank har også bistått jentene med gode råd og kunnskap i personlig økonomi.

Gjennom forberedelsene har de også blitt veldig klar over hvor viktig det er å ha denne kunnskapen med seg senere i livet.

– Men vi var ikke forberedt på å vinne NM, og ble veldig overrasket, sier de to.

Nå gleder de seg til å representere Norge i EM, og de synes det skal bli spennende å møte alle de andre i konkurransen.

Kult og viktig

Kahoot! kjenner de godt fra før.

– Dette er en gøy måte å lære på, sier Ingrid og Anna.  

Klassen deres vant NM i pengequiz. I etterkant hadde elevene en intern kvalifisering i klassen som de to jentene gikk seirende ut av. Nå gleder de seg til å representere Norge i finalen.

De har noen gode økonomiråd til andre ungdommer: 

– Skaff deg kontroll over økonomien din, du må vite hva du bruker pengene dine på. Det er viktig å tenke langsiktig. Vær særlig observant på forbrukslån. Hvis ikke kan det bli veldig dyrt for deg.

Støtte fra lokalbanken

Jentene sammen med en rådgiver fra Grong Sparebank
Forberedelser sammen med Grong Sparebank

Medarbeidere i Grong Sparebank har bistått jentene i forberedelsene til den store EM-finalen. Alt fra renteberegning, bankord og økonomiske begreper til hvorfor det er lurt å planlegge sin økonomiske fremtid.  

Pengequiz

Pengequiz er en konkurranse i personlig økonomi som arrangeres over hele Europa av de nasjonale bankforeningene. EM-finalen arrangeres av den europeiske bankforeningen (EBF) i samarbeid med bankforeningene.

Klasse 9A ved Grong barne- og ungdomsskole er norgesmestere i pengequiz 2019

Vinneren i den norske finalen i pengequiz er kåret. Klasse 9A fra Grong barne- og ungdomsskole vant den tøffe konkurransen i personlig økonomi blant klasser i ungdomsskolen. Blant de 28 landene som har avholdt landsfinaler til nå, er Norges finale den...

Bilde av klasse 9A Grong ungdomsskole
Jubelen sto i taket hos klasse 9A. Foto: Tonje Lerfald Nilssen