NHH-studenter tar grep for å få kvinner i finans

Gå til hovedinnhold
Publisert:

NHH-studenter tar grep for å få kvinner i finans

13. mars deltar 15 finansselskaper på tidenes første Women´s Finance Day ved NHH. I håp om å styrke kjønnsbalansen i bransjen, stiller de med profilerte ledere, økonomiske midler og høykvalitets innhold.

Foto: Initiativet til WFD er tatt av syv medlemmer fra underutvalgene Næringslivsutvalget, Femme Forvaltning og Finansgruppen i NHHS. Øverst f.v: Kine M. Ramm, Hanna Skolt, Celine B. Kristensen, Andrea Welde, Sofie Parow og Birgitte Flaaten. Sigrid Grøm Bakken var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Haldor Åsheim/FOTO NHHS.
Øverst f.v: Kine M. Ramm, Hanna Skolt, Celine B. Kristensen, Andrea Welde, Sofie Parow og Birgitte Flaaten. Sigrid Grøm Bakken var ikke tilstede da bildet ble tatt. Foto: Haldor Åsheim/FOTO NHHS.

Kvinner utgjør kun tre prosent av arbeidskraften i yrker som aksjemegler, finansanalytiker eller jobber innen corporate finance, ifølge en undersøkelse fra Verdipapirforetakenes forbund fra 2016. NHH-studenter tar nå grep og arrangerer for første gang en kvinnelig finansdag på NHH. Women´s Finance Day holdes 13. mars og skal bidra til å styrke kjønnsbalansen i bransjen. 

Initiativet er et samarbeid mellom underutvalgene Næringslivsutvalget, Finansgruppen og børsgruppen Femme Forvaltning ved Norges Handelshøyskoles Studentforening (se foto).

– Gjennom foredrag og workshops vil studentene få informasjon om finansfaget, bransjen og jobbmulighetene i næringen. Vi håper dette vil inspirere dem til å velge finans som master- eller karrierevei, sier leder for WFD og NHH-student Kine Marie Ramm. 

Arrangementet samler 100 kvinnelige økonomistudenter fra NHH og 15 finansbedrifter fra offentlig og privat sektor. Konferansen har fått stor oppmerksomhet både fra studenter, næringsliv og akademia.

– Påmeldingen til arrangementet gikk over all forventning - plassene ble revet bort på under ett minutt. Flere bedrifter har også på eget initiativ tatt kontakt for å melde sin interesse. Det viser at det er et stort engasjement rundt temaet, og et ønske om endring, sier Ramm. 

Investeringsdirektør Alexandra Morris i Skagenfondene er blant foredragsholderne. Hun skal fortelle om hennes vei fra økonomistudiene til rollen som investeringsdirektør.

Konserndirektør for organisasjon og utvikling Tina Ødegård i Sparebanken Vest og styreleder Knut Brundtland i ABG Sundal Collier er også tilstede og holder innlegg under frokostarrangementet.

Programmet 13. mars