Klasse 9A ved Grong barne- og ungdomsskole er norgesmestere i pengequiz 2019

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Klasse 9A ved Grong barne- og ungdomsskole er norgesmestere i pengequiz 2019

Vinneren i den norske finalen i pengequiz er kåret. Klasse 9A fra Grong barne- og ungdomsskole vant den tøffe konkurransen i personlig økonomi blant klasser i ungdomsskolen. Blant de 28 landene som har avholdt landsfinaler til nå, er Norges finale den hardeste hittil.

Bilde av klasse 9A Grong ungdomsskole
Jubelen sto i taket hos klasse 9A. Foto: Tonje Lerfald Nilssen

Elevene konkurrerte ved hjelp av Kahoot! som er godt kjent i norske skoler. I finalen fikk de 15 spørsmål om ulike tema i personlig økonomi, både om sparing og lån, rente og budsjett. Litt mattekunnskap måtte de også ha. Vinneren ble den klassen som klarte å svare riktig på flest spørsmål, på kortest mulig tid.

I konkurransen deltok klasser fra hele landet. 10 fylker har vært representert: Akershus, Aust-Agder, Hordaland, Møre og Romsdal, Rogaland, Vest-Agder, Troms, Trøndelag, Vestfold og Østfold. Til og med den norske skolen i Malaga, Spania, deltok i år.

– Som lokalbank er vi veldig stolte av at noen i vårt område har nådd helt til topps i konkurransen, sier Jon Håvard Solum, adm.banksjef i Grong Sparebank.

Han forteller at de har hatt et tett og godt samarbeid med skolen i flere år.

– Det er veldig viktig at elever i ungdomsskolen får kunnskap om personlig økonomi. Det er noe av det viktigste vi kan gi dem på veien videre i livet, sier banksjefen, som lover å bistå klassen i forberedelsene til finalen i Brüssel.

NM og EM i pengequiz

NM er en konkurranse for klasser i ungdomsskolen. 7. mai skal det være EM-finale i Brüssel, og da skal de nasjonale vinnerne fra 28 land konkurrere med hverandre. To elever fra vinnerklassen skal representere Norge. Nå starter arbeidet internt i klasse 9A med å kvalifisere de to beste elevene til den internasjonale finalen. Sammen med læreren drar de til Brüssel. 

 De fem beste klassene:

  1. Klasse 9A Grong barne- og ungdomsskole
  2. Klasse 10C Presterød ungdomsskole
  3. Klasse 10D Sund ungdomsskole
  4. 10.klasse ved Tryggheim Forus
  5. Klasse 9E Presterød ungdomsskole
Topp fem i konkurransen. Bilde av scoreboard

Pengequiz for ungdomsskoleklasser

Hvilken ungdomsskoleklasse i Norge kan mest om personlig økonomi? Hvilke elever skal representere Norge under EM i personlig økonomi?

Logoen til EMQ