Stadig færre uforsikrede

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Stadig færre uforsikrede

Tallet på uforsikrede kjøretøy har det siste året gått ned fra rundt 3,4 prosent til 0,9 prosent i januar 2019.

Bilkø. Foto.

I mars i fjor ble ordningen med gebyr for uforsikrede kjøretøy innført for å få ned antallet som mangler lovpålagt ansvarsforsikring. Hver uke blir det i gjennomsnitt sendt ut 3.500 gebyrkrav til uforsikrede kjøretøyeiere. I tillegg sendes stadig flere tekstmeldinger direkte til de uforsikrede, slik at de får varsel og kan unngå gebyr.

Kampanjer

Trafikkforsikringsforeningen (TFF) kjører en omfattende kampanje, både i betalte flater og i redaksjonelle kanaler. Målet er å informere om konsekvensene ved å være uforsikret, samt om den fortsatt nokså nye gebyrordningen.

TFF er massivt tilstede på FINN.no og i andre relevante kanaler hvor biler kjøpes og selges. Kommunikasjonen er målrettet mot uforsikrede kjøretøyeiere. Før jul ble det annonsert på VG Nett og i storbyavisenes nettversjoner, samt i bilagene VG Helg og Magasinet i Dagbladet. Det er i stor grad brukt annonser som ligner på bilannonser.

I vinter legges det stor vekt på kommunikasjon på radio, samt i sosiale medier og på digitale flater. Vi tok sammen med byrået Naug & Venner sølv i reklamebransjens konkurranse om beste radioreklame i desember.