Pengequiz 2019: Konkurranse motiverer til læring

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Pengequiz 2019: Konkurranse motiverer til læring

Nå strømmer påmeldingene på til Pengequiz 2019. Klasse 10D ved Kjellervolla skole i Lillestrøm er en av syv klasser ved skolen som har meldt seg på og som allerede nå har startet øvingen mot NM-finalen 26. mars. Den beste klassen i Norge skal sende to elever til EM-finalen, som går 7. mai i Brussel.

Klasse 10D Kjellervolla skole
Klasse 10D Kjellervolla skole er klar for Pengequiz

– Jeg hadde en klasse med i fjor og de kom på syvendeplass i NM-finalen. På selve finaledagen var både jeg og klassen skikkelig gira, og klassen var skjerpet samtidig som de syns det var gøy å delta. Alle var med, og ingen satt passive. I år har jeg meldt på min nye 10-klasse og vi gleder oss til konkurransen, sier kontaktlærer Unni Elvedal Hole ved Kjellervolla ungdomsskole.

Hun har ikke bare meldt på sin egen klasse, men også inspirert andre lærere til å melde på sine klasser. Totalt er det fem 10-klasser og to 9-klasser som skal delta i Pengequiz. På Kjellervolla blir det derfor også en liten lokalkåring av beste klasse i personlig økonomi, basert på finaleresultatene 26. mars.

Litt mer skjerpet

Tre av klassens elever, Juliane, Ingeborg og Juliana er helt samstemt om at konkurranseelementet i Kahoot-konkurransen gjør læringen mer morsom. De hadde hørt rykter om Pengequiz fra noen av fjorårets 10-klasseelever og syntes at det først hørtes litt rart ut å lære personlig økonomi gjennom Kahoot.

– Det er litt mer på spill når det er konkurranse, da blir man mer skjerpet og lærer bedre. Dette blir gøy, sier jentene samstemt.

Fra venstre: Juliane Bakker-Tærud, Ingeborg Halvorsen Larsen og Juliana Vårvik
Fra venstre: Juliane Bakker-Tærud, Ingeborg Halvorsen Larsen og Juliana Vårvik

Får hjelp av lokalbanken

For å bli god trenger man en trener. I tillegg til opplæring av lærer vil elevene også få hjelp fra sin lokalbank i forberedelsene til NM-finalen.

– Vi har gjennom mange år hatt undervisningsopplegg for å øke kunnskapen rundt personlig økonomi for ungdomsskoler i vårt distrikt. Dette er en veldig viktig del av vårt samfunnsansvar som lokalbank og alle vil tjene på at ungdommen tar kloke økonomiske valg. I tillegg er alltid målet mitt som trener at lagene vi trener skal vinne, sier Jo Sivert Martinsen, leder for personmarked i LillestrømBanken. Han gleder seg til å møte klassene på Kjellervolla skole.

Lurer du på hva Pengequiz er og hvordan man melder seg på?

Pengequiz for ungdomsskoleklasser

Hvilken ungdomsskoleklasse i Norge kan mest om personlig økonomi? Hvilke elever skal representere Norge under EM i personlig økonomi?

Logoen til EMQ

Best i Norden og en solid femteplass i EM i pengequiz

Bilde av Maksimilian og Didrik

Maksimilian Hogsnes Melø og Didrik Wiig-Andersen fra Tønsberg kom på en solid femteplass i European Money Quiz 2018. Finalen ble avholdt tirsdag 8. mai i Brüssel, og ungdomskoleelever fra 25 land i hele Europa deltok i den...