Pilot på ny versjon av Økonomi og karrierevalg

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Pilot på ny versjon av Økonomi og karrierevalg

– Fokuser på hva dere vil lære i stedet for hva dere vil bli! Det var rådet 150 10-klassinger ved Hauketo skole fikk av Finans Norges adm.direktør Idar Kreutzer mandag 17. desember. Da var Finans Norge-ansatte på skolen for å teste ut en ny versjon av UE-programmet «Økonomi og karrierevalg".

Gruppebilde av elever ved Hauketo skole

Økonomi og karrierevalg har vært et godt gjennomarbeidet undervisningsprogram for ungdomsskolen, og ansatte i bankene rundt om i landet har lært opp mange tusen skoleelever hvert år til å bli mer reflekterte rundt fremtidige karrierevalg og sin personlige økonomi.

Elever med mobiltelefon.foto.Ny digital versjon

I høst har UE (Ungt Entreprenørskap) utviklet en digital versjon av programmet som retter seg mot ungdomsskoleelever. Dette har de gjort i samarbeid med gode støttespillere og samarbeidspartnere i finansbransjen. Og mandag 17. desember ble det gjennomført en pilot på Hauketo ungdomsskole. I stedet for arbeidshefter og kulepenn benytter elevene nå mobiltelefonen sin for å gjøre oppgavene.

– Dette var en morsom måte å presentere og arbeide med pensum på, og vi merket at elevene var langt mer engasjerte nå enn tidligere, sier Finans Norges Hilde E. Johansen. Hun har vært med på å gi innspill til UE under utviklingen av den nye versjonen av Økonomi og karrierevalg.

Nå gjenstår noen endringer før programmet lanseres for fullt i hele landet i februar 2019.

Økonomi og karrierevalg

Finans Norge samarbeider med Ungt Entreprenørskap (UE) om programmet Økonomi og karrierevalg som blant annet dreier seg om personlig økonomi. Programmet gjennomføres med en ekstern veileder fra lokale banker. Økonomi og...