Podkast: Pensjonstvangstrøyen mykes opp

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Podkast: Pensjonstvangstrøyen mykes opp

Den viktigste potten pensjonspenger for folk flest forsvarer knapt inflasjonsverdien på grunn av regelverket. Nå er noe i ferd med å skje. Kanskje kan de 350 milliardene som står i fripoliser endelig bli forvaltet fornuftig. Jan Otto Risebrobakken, næringspolitisk direktør i Storebrand, og Finans Norges egen Tone Meldalen forklarer i "Finanslunsj med Fåne og Staavi".

Pensjonsmidlene kan forvaltes bedre

Fredag mottok Finansdepartementet en rapport fra en arbeidsgruppe som har utredet mulige endringer i regelverket for garanterte pensjonsprodukter. Finans Norge mener mulighetsrommet bør utnyttes bedre enn det arbeidsgruppen foreslår, til kundens fordel. 

Illustrasjonsbilde av et eldre par som går tur på en strand
Foto: Shutterstock