46 000 kjøretøy fortsatt uforsikret

Gå til hovedinnhold
Publisert:

46 000 kjøretøy fortsatt uforsikret

Mange bileiere, eiere av mopeder og andre kjøretøy har fortsatt ikke skaffet seg lovpålagt bilforsikring. Disse risikerer å bli gjeldsslaver dersom de skader andre mennesker i en ulykke.

Mange biler i kø. Foto.

Uten forsikring må bileieren tilbakebetale erstatningen som de skadelidte får gjennom Trafikkforsikringsforeningen (TFF).

150 kroner i døgnet

For et halvt år siden innførte myndighetene et gebyr for å få flere til å kjøpe lovpålagt ansvarsforsikring på kjøretøyet sitt. Trafikkforsikringsforeningen fikk oppgaven med å kreve inn pengene.

45 788 kjøretøy mangler lovpålagt forsikring, viser Trafikkforsikringsforeningens tall fra begynnelsen av september.

De fleste av disse kjøretøyene er personbiler, og gebyret for personbiler er på 150 kroner i døgnet.

– Det er gledelig at tallet på uforsikrede er mer enn halvert siden nyttår. Innføringen av gebyr for uforsikrede har bidratt til at flere skaffer seg bilforsikring. Likevel er det dessverre fortsatt altfor mange som kjører uten, sier Roger Stenseth, leder i Trafikkforsikringsforeningen (TFF).

Store konsekvenser for uforsikrede

Hvis du kolliderer uten forsikring, risikerer du å bli økonomisk ansvarlig. Ved personskader kan erstatningen bli på flere millioner kroner. 

– Jeg forstår ikke hvorfor så mange tar sjansen på å kjøre uforsikret. Eieren av kjøretøyet er ansvarlig for at forsikringen er i orden. Det finnes bare to alternativer. Du må ha forsikring, eller levere skiltene inn til Statens vegvesen hvis bilen ikke skal brukes, sier Stenseth.