Første fintech-medlem i Finans Norge

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Første fintech-medlem i Finans Norge

Finans Norge har åpnet for å ta inn fintech-selskap som medlemmer i bransjeorganisasjonen, og torsdag 6. september ble første fintech-selskap medlem hos Finans Norge. Selskapet FundingPartner skal ha sin virksomhet innen låneformidler via crowdlending. Deres forretningside er å koble bedrifter som trenger lån, med personer som ønsker å låne ut penger. Selskapet har konsesjon fra Finanstilsynet som betalingsforetak.

– Det er mye spennende som skjer på Fintech-området og vi er glad for å kunne ønske FundingPartner velkommen som medlem i Finans Norge. Vi mener det er naturlig at nye fintech-selskaper og andre teknologiforetak som tilbyr relevante tjenester innen finanssektoren ser det som nyttig og relevant å være medlem hos oss, sier kommunikasjonsdirektør Jan Erik Fåne i Finans Norge.

Finans Norge representerer om lag 240 finansbedrifter med rundt 50 000 ansatte og målbærer næringens standpunkter til ulike grupper i det norske samfunn; politikere, statsforvaltningen, forbrukermyndigheter, internasjonale samarbeidspartnere og beslutningstakere og forbrukere.

Viktig med innspill

– Det er viktig med innspill fra de nye selskapene som opererer side om side med de tradisjonelle i finans. Som medlem hos oss får selskaper som FundingPartner en møteplass og en mulighet til å være med å påvirke næringens rammebetingelser, i tillegg til tilgang på tung faglig kompetanse, sier Fåne.

FundingPartner er første medlem i Finans Norge fra det raskt voksende fintech-markedet, men flere tilsvarende selskaper har allerede vist interesse for medlemskap hos Finans Norge.

Jan Erik Fåne

Jan Erik Fåne

kommunikasjonsdirektør

922 13 640 jan.erik.fane@finansnorge.no