Finansnæringen bidrar til topp-ti plassering for Norge

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Finansnæringen bidrar til topp-ti plassering for Norge

Norge avanserer fra 10. plass til en solid 6. plass på kåringen av de mest digitale nasjonene i verden. Det viser IMD Worlds «Digital Competitiveness Ranking 2018». En av de viktigste faktorene som blir trukket fram som grunnen for Norges hopp oppover på listen, er det som skjer innenfor bank- og finanssektoren.

IMD World har studert 63 land rundt om i verden, og på topp-ti-listen er det Norge som har den største positive endringen.

Formålet med studiet er å vurdere i hvilken grad et land vedtar og utforsker digital teknologi som fører til endring i offentlig praksis, forretningsmodeller og samfunn generelt. Den endelige rangeringen måler tre faktorer; kunnskap, teknologi og framtidsutsikter.

Rankingen fra IMD for 2018