Reiseerstatningene går til værs

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Reiseerstatningene går til værs

Stadig flere nordmenn blir syke på utenlandsreise. Etter første halvår er det rekordhøye sykeerstatninger, viser tall fra forsikringsselskapene og Finans Norge.

Kofferter på flyplass
Foto: Shutterstock

Erstatningsutbetalingene på reiseforsikring har til sammen økt med sju prosent fra samme periode i fjor til nesten 1,1 milliard kroner, viser tall som forsikringsselskapene har meldt inn.

Rundt halvparten av reiseerstatningene gjelder folk som blir syke på turen.

– Det er særlig erstatninger i forbindelse med sykdom på reise som øker. Her går erstatningene opp med ni prosent hittil i år sammenlignet med samme periode i fjor, sier kommunikasjonssjef Stine Neverdal i Finans Norge.

Dyr behandling

Økningen på reiseforsikring skyldes blant annet økt reisevirksomhet, mange sykdomstilfeller og flere solgte forsikringer.

­– Forskjellige infeksjonssykdommer drar antallet syke opp, mens alvorlige sykdommer kan gi høye erstatninger. Ofte må det spesialtransport til for å bringe den skadede hjem. Dessuten reiser vi langt, ofte og til mer eksotiske strøk en tidligere, sier Neverdal.

Reiseforsikring er avgjørende

Dessverre mangler enkelte reiseforsikring når de drar på utenlandsferie.

– Det er vanskelig å forstå at en del nordmenn fortsatt drar ut på langtur uten reiseforsikring. Det bør være en naturlig del av forberedelsene å sjekke at reiseforsikringen er i orden, sier Neverdal. 

Rekordmange båtskader

Etter første halvår har forsikringsselskapene fått melding om til sammen 2429 båthavarier, viser tall fra Finans Norge. Det er flere havarier enn noen gang før og en økning på 32 prosent sammenlignet med fjoråret.

Båt i fart. Foto.
Stine Neverdal

Stine Neverdal

kommunikasjonssjef

900 33 112 Stine.Neverdal@finansnorge.no