Finans Norge med skriveplass til master-student

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Finans Norge med skriveplass til master-student

Rebecca Kjihl, som studerer ved Universitetet i Oslo, har fått skriveplass hos Finans Norge for å skrive masteroppgaven sin i høst. – Det er veldig hyggelig å kunne samarbeide med UiO på denne måten, og flott at studenter er interessert i temaer som er viktige for finansnæringen, sier adm. direktør Idar Kreutzer i Finans Norge.

Idar Kreutzer og Rebecca Kjihl. Foto.
Idar Kreutzer og Rebecca Kjihl

Rebecca skal ta mastergraden i rettsvitenskap, det som mange av oss fremdeles omtaler som jus-studiet. Masteroppgaven skal handle om bankers adgang til å avvise kunder etter hvitvaskingsregelverket og skal leveres innen 25. november i år. 

Mens hun skriver oppgaven sitter hun sammen med juridisk enhet i Finans Norge, hvor hun kan diskutere med juristene og få innspill til oppgaven, samtidig som hun har tilgang til enhetens bibliotek.

– Jeg er veldig glad for å få mulighet til å sitte her. Juristene her kan mye om det temaet jeg skal skrive om, og jeg føler meg godt ivaretatt. sier Rebecca Kjihl.

Evy Ann Hagen, direktør for juridisk enhet, tror samarbeidet kan være til fordel for begge parter. Hun forteller at det er første gang Finans Norge tilbyr en slik skriveplass.

– Det er flott å ha studenter innom oss, det er bra for miljøet, sier Hagen og fortsetter;

– Rebecca tilfører oss impulser og er et friskt pust i vårt miljø. Samtidig kan vi hjelpe henne med oppgaven og diskutere problemstillinger. Dersom dette blir vellykket, skal vi vurdere om vi kan gjøre det for senere semestre også.