Viste frem norsk finans i Kina

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Viste frem norsk finans i Kina

Onsdag bidro finansminister Siv Jensen til at norsk finansnæring fikk presentert seg for kinesiske interesser i Shanghai. For første gang ble det arrangert et kapitalmarkedseminar i Kina. 

Idar Kreutzer, Siv Jensen, Geir O Pedersen (ambassadør) og Knut Sørlie (Innovasjon Norge). Foto.
Idar Kreutzer, Siv Jensen, Geir O Pedersen (ambassadør) og Knut Sørlie (Innovasjon Norge). Foto: Jan Erik Fåne.

Norsk finansnæring var godt representert på kapitalmarkedsseminaret som ble avholdt i Shanghai onsdag. Seminaret trakk over 70 deltagere fra kinesisk finansnæring og norsk næringsliv i Kina.

Idar Kreutzer fra Finans Norge presenterte norsk finansnæring for et interessert kinesisk publikum. Både DNB ved Vidar Andersen og SEB ved Peter Løvaas presenterte sine banker. NBIM presenterte oljefondets investeringsstrategi og eksponeringer i Kina.

Positivt for finansnæringen

– Jeg setter stor pris på at jeg fikk anledning til å møte norsk og kinesisk finansnæring her i Shanghai. Jeg er overbevist om at den positive utviklingen i samarbeidet mellom Norge og Kina også vil være positivt for finansnæringen i de to landene, sier finansminister Siv Jensen.

– Kina generelt og Shanghai og finanssektoren spesielt er i en ekstremt spennende utvikling. Fintech er i en rivende utvikling i Kina, og også utviklingen innen grønn finans er svært spennende. På begge områder vil det være av stor interesse å øke samarbeidet og kjennskapen til hverandre, sier Idar Kreutzer.

Han er svært glad for at finansministeren gjennom besøket bidrar til å åpne dører inn til kinesiske interesser.

Arrangementet ble gjennomført som et samarbeid mellom den norske ambassaden i Kina, Innovasjon Norge og Finans Norge.

Shanghai skyline. Foto.