Streiken i finansnæringen er over

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Streiken i finansnæringen er over

Streiken i finansnæringen er over etter at Finans Norge og LO i ettermiddag ble enige hos Riksmekleren. – Finans Norge er fornøyd med at vi er blitt enige om en løsning, og at streiken blant LOs medlemmer i finansnæringen nå er over, sier arbeidslivsdirektør Runa Opdal Kerr i Finans Norge.

– Løsningen gir en ansvarlig økonomisk ramme, og Finans Norge fikk gjennomslag for prinsippet om at tariffavtalen fremdeles skal ligge på selskapsnivå. Dette var svært viktig for oss.  I tillegg er partene enige om at rett til tariffavtale inntrer ved en organisasjonsprosent på 10%. Finans Norge er svært fornøyd med at vi også med LO har tatt viktige skritt for å modernisere tariffavtalen, sier Opdal Kerr.

Riksmeklerens skisse til løsning anbefales av Finans Norge sitt forhandlingsutvalg, og skal endelig godkjennes i organisasjonens hovedstyre.

Jan Erik Fåne

Jan Erik Fåne

kommunikasjonsdirektør

922 13 640 jan.erik.fane@finansnorge.no