Storstreik avverget i finansnæringen

Gå til hovedinnhold
Publisert:

Storstreik avverget i finansnæringen

Det blir ikke storstreik i finansnæringen, etter at Finans Norge og Finansforbundet ble enige i meklingen kl. 02:00 i natt 31. mai.

Det ble imidlertid ikke oppnådd enighet med LO, og dermed går om lag 1200 medlemmer i Handel og Kontor og Postkom ut i streik fra kl. 08.00 31. mai.

Bank-bygning. Foto.

LO organiserer under 3,5 prosent av de ansatte i finansnæringen, og streiken vil derfor i langt mindre grad berøre alle bank- og forsikringskunder i Norge. Streiken vil imidlertid gi betydelige konsekvenser for enkelte foretak, hvor LO har et større antall medlemmer.

Enighet med Finansforbundet

– Vi ble enige om en ansvarlig økonomisk ramme og har tatt viktige skritt for å modernisere tariffavtalen. Det er vi tilfredse med. Vi er også fornøyd med at vi har unngått en storstreik i finansnæringen, sier arbeidslivsdirektør Runa Opdal Kerr i Finans Norge.

Ikke enighet med LO

– Finans Norge hadde en klar målsetting i meklingen om å komme til enighet med både Finansforbundet og LO. Kravene til LO var av svært prinsipiell karakter. LOs krav om tariffavtale i hele finansnæringen er et gammelt krav som det har vært jobbet med lenge. Denne gangen strakk vi oss langt for å få til en løsning, men det var dessverre ikke nok for LO. Vi beklager derfor at LO går ut i streik, sier Kerr.

LO (Handel og Kontor, Postkom) har varslet plassoppsigelse for til sammen over 1200 ansatte i finansnæringen. 

Her er listen med bedriftene som berøres av LO-streiken.

Jan Erik Fåne

Jan Erik Fåne

kommunikasjonsdirektør

922 13 640 jan.erik.fane@finansnorge.no